tisdag 3 december 2013

Punakha

I dag bar det av vidare in i Bhutan. För att komma till nästa mål, Punakha, fick de tre små turistbussarna tuffa sig upp i bergen och ner på andra sidan. Då passerar man passet Docha La, där vi pausade vid de 108 stuporna som en av den förre kungens fruar lät uppföra för ungefär tio år sedan. 


Det känns lite ovant att åka på gruppresa. De bhutanesiska busschaufförerna lät oss inte ens vandra den max en kilometer långa sträckan från hotellet i Punakha till restaurangen man valt ut åt oss för att äta lunch, något som mina numera så pigga trekkingben hade velat efter den drygt tre timmar långa bussresan.

Efter lunch åkte vi till det otroliga kloster-fortet Punakha Dzong, som byggdes på 1600-talet men som fortfarande används.   Bhutans dzonger är byggnader som inhyser landets politiska ledning liksom de högsta andliga mästarna och ett kloster. De är placerade på strategiska platser i landet, dels ur försvarsmässig synpunkt men också i harmoni med den omkringliggande naturen och kosmos i stort.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar